SMT Bouw & Vastgoed toen en nu

2017 het jaar dat SMT Bouw & Vastgoed 50 jaar bestaat. Een bedrijf dat vele naamsveranderingen onderging en zich op vele werkvelden heeft en nog steeds begeeft maar zich in al deze 50 jaar consequent met onderwijshuisvestingsvraagstukken heeft beziggehouden.

Oprichting

Het bedrijf Systeem en Montagebouw Tilburg (SMT) werd door de heer J.P.A. Barten opgericht op 2 januari 1967. SMT vestigde zich aan de Heuvelring 69 te Tilburg en kwam voort uit een samenwerking tussen Seebregts Goirle, Alfons Coolen Tilburg en een betonfabriek in Tilburg dochter van J.P.A. Nelissen uit Venray. SMT werd opgericht als 1 van de 5 bedrijven in Nederland die zich op de scholenbouw mochten profileren met als specialisme demontabele scholen. De eerste lagere school werd gerealiseerd in Berlicum.

Omstreeks 1971 bij een reorganisatie werd Seebrechts ingelijfd door Wilma Weert en werd Systeem en Montagebouw Tilburg onder Wilma veranderd in SMT Bouw. In 1977 verhuisde SMT Bouw naar de P.F. Bergmanstraat 1 in Tilburg. In januari 1978 werd de naam SMT Bouw veranderd in: Systeem- Montagebouw en Turnkeyprojekten BV.

In Januari 1980 werd besloten Systeem- Montagebouw en Turnkeyprojekten te verhuizen naar de Weidestraat 2 in Rosmalen en werd de naam veranderd naar Wilma S.B.S. (Wilma scholen,- bedrijfs- en sportgebouwen B.V.)

 

Twee jaar later in 1982 jaar verhuisde Wilma S.B.S. naar de Bouwmeesterstraat 3 te Veghel, In dat jaar stootte Wilma alle bedrijven met een lagere omzet van 35 miljoen gulden af. Daaronder viel ook Wilma SBS. Oprichter Barten slaagde erin een doorstart in afgeslankte vorm te maken.

 

ASVB

Op 1 Januari 1988 nam Barten afscheidt van SMT en droeg het stokje over aan de heer J. Ladenius en de heer. ir A. Post. Later dat jaar ging SMT failliet. SMT werd overgedragen aan broers Anton en René aan de Stegge Twello. Zij namen alle opdrachten die nog in de portefeuille zaten over. Na  een financiële injectie zorgden zij ervoor dat alle projecten werden afgebouwd en SMT weer een gezond bedrijf werd.  In 1990 werd SMT onderdeel van de ASVB groep (de Aan de Stegge Verenigde Bedrijven) en kreeg SMT zijn naam SMT Bouw.

 

Veelzijdig

SMT kan in de loop der jaren geschetst worden als een veelzijdig bouwbedrijf. Naast scholenbouw realiseerde SMT tevens woningen, bedrijfspanden, zwembaden, kazernes, winkels en multifunctionele accommodaties. Om  nader invulling te geven aan een kwalitatief hoogwaardig flexibel aanpasbaar gebouw, gerealiseerd in een korte bouwperiode werd het SMT Bouwsysteem ontwikkeld. De SMT Bouwmethode is zeer geschikt gebleken in de wijzigende inzichten in het ontwerpen van een gebouw. Hiervoor is regelmatig updaten noodzakelijk, dit ten gevolge van de aangepaste bouwregelgeving, zoals bouwbesluit met de daarin opgenomen wijzigingen.om te kunnen voldoen aan de kernaspecten van veiligheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid.

 

Huidige naam

In 1994 werd SMT gevestigd aan de Julianaplein 2 te 's-Hertogenbosch. In 1995 vormde zich binnen SMT Bouw een ontwikkelingspoot om aan de marktbehoefte te kunnen voldoen van de meedenkende aannemer. SMT Bouw stond over het algemeen bekend als een bouwbedrijf met de nadruk meer op de uitvoerende kant van het bedrijf en minder op het voortraject van een bouwproject. Om daar verandering in te brengen vormde SMT een gelieerde onderneming: SMT projecten bv. Deze onderneming is sinds 1 januari 1999 zelfstandig geworden onder de naam Conforza. In dat jaar werd kregen we de naam SMT Bouw & Vastgoed  

 

In 2006 verhuisde SMT naar een eigen gebouwd pand aan de Hintham 156 te Rosmalen. In 2009 is naast SMT Matrix Onderwijshuisvesting ontstaan. Matrix is gespecialiseerd in strategisch bouwadvies op het gebied van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed. Matrix houdt zich bezig met onder andere Integraal Huisvestings Plan (IHP) vraagstukken, monitoring vastgoedportefeuille en nieuwbouw- of herontwikkelingsopgave.

 

SMT staat niet stil. SMT is volop in transitie. Innovaties en nieuwe werkvelden worden uitgewerkt. Met een nieuwe werkomgeving aan de Hambakenwetering 5 in Den Bosch is SMT klaar voor de toekomst.

 

Deel deze pagina

 

Neem contact op

Bezoekadres

Hambakenwetering 5

5231 DD 's-Hertogenbosch

Routebeschrijving

 

Postadres

Postbus 1711

5200 BT 's-Hertogenbosch

 

T 073-692 44 44

E info@smt-benv.nl

I  www.smt-benv.nl

 

 

Nieuws

Hoogste punt bereikt Horizon College Purmerend

11 oktober 2018

Het hoogste punt van de nieuwbouw Horizon College te Purmerend is bereikt....

Lees meer

Contract ondertekening voor nieuwbouw Hermann Wesselink College Amstelveen

27 september 2018

Na uitvoerig voorwerk en dialoogrondes om te komen tot een optimaal gebouw...

Lees meer

Nieuwbouw Mavo Schravenlant XL gereed

18 september 2018

De nieuwbouw Mavo Schravenlant XL in Schiedam is gereed. Het project werd 17...

Lees meer

 

Lees alle berichten