MVO/Certificering

SMT Bouw & Vastgoed is specialist in het realiseren van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed. Wij leveren met onze activiteiten en producten een belangrijke bijdrage aan het functioneren van mens en maatschappij.

Om maatschappelijk verantwoord  te ondernemen, en kwaliteit en veiligheid optimaal te waarborgen zijn wij gecertificeerd.  Daarnaast participeren wij bij opleidingsinstanties en brancheverenigingen, omdat wij het belangrijk vinden het vakgebied blijvend te ontwikkelen en te laten zien dat de bouw een leuke veelzijdige sector is.

 

Acties en initiatieven

Duurzaam en milieubewust werken staat bij ons zeer hoog in het vaandel.  Binnen ons bedrijf zijn al diverse maatregelen ver doorgevoerd. Om de aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap te onderstrepen, hebben wij maatregelen getroffen voor de CO2 reductie op ons kantoor en voor onze leaseauto's. Wij hebben o.a. verlichtingsarmaturen vervangen voor energiezuinige varianten, kopen wij stroom in met het SMK keurmerk, hebben wij milieuvriendelijke print- en kopieermachines en schaffen wij leaseauto's aan met een maximum uitstoot van 112gr/km of alternatieve brandstoffen.

 

Met ingang van 2013 heeft SMT Bouw & Vastgoed haar eigen BREEAM expert in huis. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een beoordelingsmethodiek om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.  Onze BREEAM expert volgt jaarlijkse bijscholingen en samenkomsten. Hierin worden ervaringen en best practices besproken en kunnen leiden tot het aanpassen en verbeteren van het keurmerk.

 

SMT heeft de ambitie om in de loop van 2016 haar ISO 14001 certificering te behalen. Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen we de milieurisico's van de bedrijfsvoering beheersen en indien mogelijk verminderen.

 

Medewerkers

Wij zijn een erkend leerbedrijf en hebben nauwe banden met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) inzake het opleiden en scholen van leerling-timmerlieden. Daarnaast hebben wij goede contacten met BOC, ROC en Hogescholen in de omgeving om voor studenten op alle niveaus een interessante stage-, leer- of  werkplek te creëren. Hiermee draagt SMT bij aan een krachtige leeromgeving in de bouw.

 

Samenleving

Naast maatschappelijk verantwoord ondernemerschap geven wij graag extra invulling aan onze maatschappelijke betrokkenheid. Zo verbinden wij onze naam aan de actie "Anti Pest Diploma Stichting Veilig Onderwijs" en hebben wij een bijdrage geleverd aan de Kika. Dit is een innovatief goed doel dat onderzoek financiert naar kinderkanker en huidige behandelingen wil verbeteren.

 

 

 

Om onze verantwoordelijkheid ten aanzien van Kwaliteit, Arbo, Milieu en MVO kracht bij te zetten, hebben wij een beleidsverklaring opgesteld. Download hier de getekende managementletter.

        

  

 

                   

 

 

   

 

 

 
 

 

 

 

 


 

 

Deel deze pagina

 

Neem contact op

Bezoekadres

Hambakenwetering 5

5231 DD 's-Hertogenbosch

Routebeschrijving

 

Postadres

Postbus 1711

5200 BT 's-Hertogenbosch

 

T 073-692 44 44

E info@smt-benv.nl

I  www.smt-benv.nl

 

 

Nieuws

Hoogste punt bereikt Horizon College Purmerend

11 oktober 2018

Het hoogste punt van de nieuwbouw Horizon College te Purmerend is bereikt....

Lees meer

Contract ondertekening voor nieuwbouw Hermann Wesselink College Amstelveen

27 september 2018

Na uitvoerig voorwerk en dialoogrondes om te komen tot een optimaal gebouw...

Lees meer

Nieuwbouw Mavo Schravenlant XL gereed

18 september 2018

De nieuwbouw Mavo Schravenlant XL in Schiedam is gereed. Het project werd 17...

Lees meer

 

Lees alle berichten